Vasastansmontessoriskola – Aktuellt http://www.vasastansmontessoriskola.se/ <![CDATA[Montessorilärare/förskollärare]]> http://www.vasastansmontessoriskola.se/aktuellt/larare-i-engelska-ak-7-9 Thu, 28 Mar 2019 11:34:00 +0100

Vi söker till hösten -19 dig som vill arbeta på en av våra förskolor med barn 3-5 år.

När nu Karin hos oss går i pension har vi en ledig tjänst till hösten. Ta chansen att arbeta på en väl inarbetad montessoriförskola som värnar om montessoripedagogiken och dess betydelse för barnens utveckling. Denna tjänst är på vår mindre förskola på Rödabergsgatan 11. Du kan läsa mer om vår verksamhet här på hemsidan.

Du är intresserad av att arbeta på en mindre förskola/skola. Du har erfarenhet av att arbeta med barn i åldrarna 3-5 år på förskolan och du har en montessoriutbildning för dessa åldrar.

Tjänsten är en tillsvidare på heltid.

Se mer på Arbetsförmedlingen, där vår annons finns. Har du frågor, ring förskolechef Inger Bjur på 08-409 00 858 eller maila din ansökan till inger.bjur@vmskola.se

 

]]>
http://www.vasastansmontessoriskola.se//aktuellt/larare-i-engelska-ak-7-9
<![CDATA[Öppet Hus]]> http://www.vasastansmontessoriskola.se/aktuellt/ppet-hus3 Tue, 22 Jan 2019 12:56:00 +0100

Välkommen att besöka vår verksamhet för alla åldrar tisdagen den 5 februari kl. 17.00-19.00.

Tisdag 5 februari har vi Öppet hus där vi visar upp hela vår verksamhet. Då finns det också möjlighet att träffa pedagoger från de olika grupperna i förskola och skola.

Ni är välkomna att gå runt och se våra lokaler samt prata med pedagoger, förskolechef, rektor och styrelse/föräldrar. Kl 17.30 hålls en kort information. Klass 9 säljer fika till förmån för sin klassresa.

Ni hittar förskola från 1 år till F-klass och skola åk 1-6 på Hälsingegatan 23.

Åk 7-9 finns på Sveavägen 123.

På Rödabergsgatan 11 finns förskola för barn 1-5 år.

Välkommen!

 

 

 

]]>
http://www.vasastansmontessoriskola.se//aktuellt/ppet-hus3
<![CDATA[Våra elever rör på sig]]> http://www.vasastansmontessoriskola.se/aktuellt/vara-elever-ror-pa-sig Wed, 26 Sep 2018 15:03:00 +0200

Härom veckan hade vår 3-4:a två fantastiska dagar vid Åva Kåtor i Haninge.

De upplevde skog och natur på nära håll och övernattade i kåtorna.

]]>
http://www.vasastansmontessoriskola.se//aktuellt/vara-elever-ror-pa-sig
<![CDATA[Vi har plats för fler elever!]]> http://www.vasastansmontessoriskola.se/aktuellt/vi-flyttar-och-har-plats-for-fler-elever Thu, 30 Aug 2018 12:29:00 +0200

Vårt högstadium (årskurs 7-9) finns i nyrenoverade och anpassade lokaler på Sveavägen 123.

Några platser kvar i åk 7 på VMS - den lilla innerstadsskolan där kreativt tänkande och självständigt arbete står i centrum.

Hos oss strävar vi efter att varje elev ska utvecklas till sin fulla potential. Vi anser att detta bäst sker i en miljö där kreativt tänkande och självständigt arbete står i centrum. Med hög lärartäthet kan undervisningen anpassas efter varje individs förutsättningar och intressen. Genom montessoripedagogiken, men även genom det som närmiljön och Stockholm som världsstad erbjuder, bygger vi på elevernas nyfikenhet och lust att både vidga och fördjupa sina kunskaper. Våra elever blir väl rustade för ett föränderligt samhälle där livslångt lärande är en nyckel till att kunna ta tillvara på alla möjligheter.

Små klasser ger en trygg och avslappnad miljö där eleverna kan vara sig själva, samtidigt som det åldersintegrerade arbetssättet ger variation i arbetsgruppen. Våra lokaler på Sveavägen 123 är nyrenoverade och inspirerande, och ligger i direkt anslutning till Vanadisparkens grönområde.

  • VMS fick noll anmärkningar på senaste kontrollen av Skolinspektionen 
  • VMS har firat 30 år i år, och har verksamhet från förskola till nian
  • VMS drivs som ett föräldrakooperativ, utan vinstintresse, vilket ger en unik möjlighet till föräldraengagemang

Just nu har vi plats för ett fåtal nya elever i åk 7. Passa på, terminen har knappt börjat.

Anmäl ditt intresse på info@vmskola.se

Frågor om pedagogiken eller skolans verksamhet: rektor Lotta Häggsström tel 08-409 00 858

Frågor om föräldrakooperativet eller styrelsen: kommunikationsansvarig Karin Alexandersson 073 2627870

 

]]>
http://www.vasastansmontessoriskola.se//aktuellt/vi-flyttar-och-har-plats-for-fler-elever
<![CDATA[Välkommen på Öppet hus]]> http://www.vasastansmontessoriskola.se/aktuellt/ppet-hus Thu, 30 Aug 2018 07:50:00 +0200

En gång om året har vi Öppet hus och visar upp vår härliga verksamhet.

Varje år i februari har vi Öppet hus där vi visar upp hela vår verksamhet. Då finns det också möjlighet att träffa pedagoger från de olika grupperna i förskola och skola.

Datum för nästa Öppet hus är tisdag den 5 februari 2019 kl. 17-19.
Ni är välkomna att gå runt och se våra lokaler samt prata med pedagogerna.

Ni hittar förskola och skola åk 1-6 på Hälsingegatan 23 och åk 7-9 finns på Sveavägen 123.

På Rödabergsgatan 11 har vi förskola för barn 1-5 år.

Välkomna!

 

]]>
http://www.vasastansmontessoriskola.se//aktuellt/ppet-hus
<![CDATA[Vi i Vasastan skriver om vår flytt av högstadiet]]> http://www.vasastansmontessoriskola.se/aktuellt/vi-i-vasastan-skriver-om-var-flytt-av-hogstadiet Thu, 06 Jul 2017 11:22:00 +0200

I länken nedan kan du läsa mer om vår flytt till Sveavägen

Det pågår renovering och ombyggnation för fullt på Sveavägen 123, där vi kommer att ha vår verksamhet för åk 7-9 från och med i höst. Det blir både roligt och spännande med vår nya fina lokal. Vi har plats för fler elever där, framförallt i årskurs 7, så hör gärna av dig om du är intresserad att veta mer.

Telefon 08-409 00 858 eller e-post rektor@vmskola.se

Klick här för att läsa artikeln!

]]>
http://www.vasastansmontessoriskola.se//aktuellt/vi-i-vasastan-skriver-om-var-flytt-av-hogstadiet
<![CDATA[Det är inte längre möjligt att söka till vår förskola via vår hemsida!]]> http://www.vasastansmontessoriskola.se/aktuellt/det-ar-inte-langre-mojligt-att-soka-till-var-forskola-via-var-hemsida Wed, 17 Sep 2014 11:23:00 +0200

Gemensamt ansökningssystem till förskolan och pedagogisk omsorg.

Under 2014 kommer Stockholms stad att införa ett nytt system för ansökan till förskola och pedagogisk omsorg. Systemet innebär att vårdnadshavare kan söka plats till alla förskolor och pedagogisk omsorg via e-tjänsten Min barnomsorg. Under 2014 kommer utbildningsförvaltningen att genomföra övergången till det nya systemet. Syftet är att alla köande barn ska finnas i systemet, för att vårdnadshavare ska kunna prioritera bland sina val och använda alla funktioner i e-tjänsten Min barnomsorg.

 

Vad innebär det för dig som vårdnadshavare?

Alla barn som sökt hit, via vår hemsida, fram till den 24/9 kommer att registreras i det nya kösystemet. I samband med detta behöver vi uppdatera vår kö. Det är viktigt för oss att veta att alla barn som finns i vår kö fortfarande vill stå kvar och inte redan fått annan placering.

Ytterligare information om det nya kösystemet finns att läsa på Stockholms stads hemsida.

OBS! Om du är intresserad av vår skola, gör du din ansökan som tidigare här på vår egen hemsida.

 

 

]]>
http://www.vasastansmontessoriskola.se//aktuellt/det-ar-inte-langre-mojligt-att-soka-till-var-forskola-via-var-hemsida
<![CDATA[VMS är nu en diplomerad Teknikskola!]]> http://www.vasastansmontessoriskola.se/aktuellt/vms-ar-nu-en-diplomerad-teknikskola Mon, 27 May 2013 20:34:00 +0200

Vi har under två år deltagit i Tekniklyftet, ett projekt för att öka teknikintresset bland våra elever.

Det har skett i samarbetet med Vetenskapens hus, KTH, Stockholms universitet olika Science center som Tekniska museet och TomTits och företag. Mer att läsa om detta finns på www.tekniklyftet.se.

Vi är nu en av 20 diplomerade skolor i Stockholmsregionen. Den 23 maj skedde diplomeringen med en fest och utställning i Kungsträdgården. Christer Fuglesang delade ut diplomen.

]]>
http://www.vasastansmontessoriskola.se//aktuellt/vms-ar-nu-en-diplomerad-teknikskola